Hopp til hovedinnhold

Ny avdelingsleder i Trondheim

Stine-Aileen Strand (35) er ansatt som ny avdelingsleder i Trondheim, hvor hun vil ha personalansvar for 12 seniorkonsulenter. Hun er opprinnelig fra Bodø, er utdannet siviløkonom og kommer til Kantega fra rollen som prosjektleder i innovasjonsselskapet Proneo.

–Så langt i karrieren har jeg jobbet veldig bredt og med ulike problemstillinger. Fra å følge start-ups fra idé ved kjøkkenbordet til internasjonal vekst, til omstillingsprosesser i offentlig sektor og strategiutvikling i store konsern. Nå var jeg på et punkt i karrieren hvor jeg hadde behov for å spisse meg, og jeg tror kombinasjonen ledelse, forretning- og teknologiutvikling blir veldig riktig for meg. I Kantega får jeg jobbe med det jeg brenner for, sammen med ekstremt flinke fagfolk. En perfekt match, sier hun.

Hvilket fotavtrykk ønsker du å sette på Kantega?

–Jeg har en veldig positiv holdning til det meste, og ser egentlig ikke mørkt på noe. Jeg tror at en nysgjerrig og uredd tilnærming kan bli et godt bidrag til målet om å være en innovasjonspartner for kundene våre. Jeg er ikke så opptatt av hva som er rett eller feil, men hva som fungerer for kunden. Og hvis det ikke fungerer for kunden må vi gjøre noen justeringer, så får vi det til.

Vil tette gapet mellom blåruss og teknologer

Strand mener at en viktig del av IT-konsulenters jobb er å hjelpe ledere å se mulighetene som ligger i ny teknologi, ikke bare lage løsninger som kundene selv har sett at de trenger.

-Jeg er veldig fokusert på at vi skal levere gode tjenester til kundene vi jobber med. Da holder det ikke å bare lytte godt til kundens ønsker, vi må også tørre å ta initiativ og utfordre kundene der vi ser muligheter de selv ikke har sett, sier hun.

–De fleste ledere er ikke teknologer, og de fleste teknologer er ikke blåruss. Faren da kan være at man snakker forskjellig språk og går glipp av muligheter. Hvis vi som jobber med teknologiutvikling blir bedre til å snakke om teknologi på en måte som ledere forstår og kjenner seg igjen i, tror jeg utviklingen både vil gå raskere og ha høyere kvalitet.

Må våge å teste ut nye løsninger

Utvikling og innovasjon er to begreper som går igjen i Stine-Aileens karriere. Hun mener en viktig ingrediens for å lykkes med utvikling generelt og teknologiutvikling spesielt er testing og eksperimentering.

-Jeg tror det er viktig å ufarliggjøre det vi gjør. Jeg er typen som liker å teste ut ting, og om det går bra eller dårlig så er det alltid erfaring og læring der som vi kan ta med oss videre. Det er ikke noe nederlag å ikke få det til første gang. Man kan ha lært noe viktig underveis, som gjør at man får et bedre produkt til slutt.

Leder for Trondheimskontoret, Camilla Wadseth, er glad for å ha fått med Stine-Aileen i ledergruppen.

–Dette er faktisk første gang vi rekrutterer ekstern på ledernivå i Trondheim, og jeg er veldig fornøyd med å ha fått Stine-Aileen med på laget. Hun bringer med seg lang erfaring med innovasjonsarbeid og nye impulser til gruppen. I tillegg er hun som nordlendinger flest herlig ærlig, og det er en egenskap både vi og kundene setter høyt. Dette blir en artig vår, sier hun.

Velkommen, Stine-Aileen 😊

En liten prat i kantina