Kantegas verden

Folkene

Vi som jobber i Kantega er like forskjellige som folk flest, i både kompetanse, interesser og personligheter. Du finner lidenskapelige gourmetkokker, friklatrere, racerbil-sjåfører, folk som spiller i band eller på andre strenger, noen som bygger båten sin selv og andre som burde meldt seg på symesterskapet på TV. Og mange andre sære og vanlige interesser. Jevnt over lykkelige gjennomsnittsmenn og -kvinner.

Men, så er vi litt spesielle likevel. Felles for oss er at vi er knallgode i faget vårt, ønsker å utgjøre en forskjell, ta samfunnsansvar og inkludere alle. Kantega er 100 % eid av oss, og vi deler overskuddet likt. Det gir likeverd og samhold og alle får rett til å påvirke Kantega sin utvikling. Sånn er det ikke mange som har det. Og det gjør noe med oss.

59%
bruker beina til jobb
17%
kjører til jobb
24%
kollektiv til jobb
57%
foretrekker hund
31%
liker vinteren
60%
foretrekker fjellet

Historien vår

Den dramatiske fødselen vår på forsommeren 2003 la grunnlaget for hvordan vi er organisert den dag i dag. Da var vi helt ferdig med eksterne investorer og cowboyer som herjet på den tida, som tok med seg overskuddet, og til slutt slo oss konkurs.

Kantega steg nærmest som en frihetens Fugl Føniks opp fra dot.com-asken, da 40 nyslåtte arbeidsledige bestemte seg for å ikke gi opp, men satse videre. Kundene våre fikk vi også med oss på det modige prosjektet.

Grunnpilarene som ble reist den gang, står fortsatt støtt. Hver nye ansatt får sin del av kaka, eller grunnmuren – en modell som har fungert i både gode og dårlige tider. Det gir masse energi, lidenskap, guts og samhold å eie sin egen arbeidsplass.


18
år
3
byer
170
eiere

Våre 3 dimensjoner bærekraft

For hvert av FNs 17 bærekraftsmål har vi kartlagt hvordan vi bidrar i dag og satt oss mål for hvordan vi kan bidra mer enn vi allerede gjør.

  • Teknologi

    Vi skal utvikle løsninger som ikke bare brukerne, men alle elsker. Løsninger som er gode og enkle å bruke, trygge, sikre, drift- og forvaltbare.

  • Demokrati

    Vi skal utforske ny teknologi og bruken av den, og si fra når vi finner teknologi og løsninger som er til samfunnets beste. Og vi skal si fra når den ikke er det. Vi skal bruke styrken i eiermodellen, til å fortsette å dele utbytte, jobbe for likelønn og gode arbeidsplasser i Kantega og i samfunnet forøvrig.

  • Miljø

    Vi skal bidra til at teknologi skaper et mer miljøvennlig samfunn. Både når det gjelder klima og naturmangfold.

Noen av de beste folkene i Norge jobber i Kantega

Bli en av oss