Hopp til hovedinnhold

Bloggen

Øyvind og Kristin / 5 min
10. juni 2022

Digital transformasjon?

Digital transformasjon er et begrep som du garantert har hørt om. For en del organisasjoner er dette et mål, for andre en nødvendighet, enten det handler om overlevelse eller konkurransekraft. Problemet med begrepet digital transformasjon er at det kan tillegges ulike betydninger. Hvordan kan vi definere digital transformasjon?

Stine-Aileen / 2 min
23. mai 2022

Datadrevet organisasjon + endringsledelse = konkurransekraft

Alle bedrifter har tilgjengelige data, men få ledere vet hvordan de skal få brukt dem på en slik måte at de oppnår konkurransefortrinn. For å lykkes med å bli datadrevet er du som leder helt nødt til å jobbe målrettet med endringsledelse. Jeg forklarer deg hvorfor.

Øyvind / 5 min
19. mai 2022

Å ha mangfold vs. å være mangfoldig

Mangfold handler om de store og små forskjellene på oss mennesker. Å ta mangfold på alvor handler ikke bare om inkludering, men også om verdiskapning. Hva kan vi gjøre for å dyrke mangfoldet, slik at det kan utgjøre en forskjell?

Martin Larsson
Martin / 6 min
12. mai 2022

Individ og ansvar

Det norske firmaet Norkart har hatt datainnbrudd. Hele databasen deres er kopiert. Dette høres ut som en ikke-sak. Et firma ingen har hørt om har levert ut data til noen som ikke skulle hatt tilgang. Dessverre er dette et alvorlig problem. Databasen til Norkart inneholder blant annet navn, adresse og fødselsnummer på alle som eier eller har eid hus i Norge, dvs. over 60% av oss. Slik informasjon er gull verdt for kriminelle. Den gjør det nemlig mulig å få kjøpt varer på avbetaling, og sende regningen til noen andre.

Martin / 3 min
12. mai 2022

Innbrudd — del to

I første del viste jeg en liten webtjeneste for postnummersøk som var sårbar for såkalt ‘server side template injection’. Denne delen går ett steg videre og demonstrerer hvordan sårbarheten kan utnyttes til å ta fullstendig kontroll med maskinen.

Martin / 7 min
5. mai 2022

Innbrudd!

En av de største redslene jeg har når jeg lager webapplikasjoner, er at noen skal bryte seg inn i applikasjonen og få tilgang til de interne systemene våre. Slike innbrudd kan få store konsekvenser.

Lars og Jørund / 3 min
28. april 2022

Gjør deg klar for den europeiske ID-revolusjonen

Du har kanskje prøvd å leie bil i Europa og opplevd at du ved utlevering av bilen må stå i en lang kø, fordi leiebilselskapet skal ta kopi av førerkortet ditt? Eller at jobbsøknaden må suppleres med en stor bunke kopier av attester og vitnemål? Slike situasjoner tar det kommende EU-direktivet kalt eIDAS 2.0 sikte på å digitalisere.

Noralf
22. april 2022

Kanskje vi skal slutte å kjøre utviklings-prosjekter?

I manges bevissthet er prosjekt et konsentrert stykke arbeidsinnsats for å komme i mål med noe man i forkant har ganske tydelige formeninger om, og at dette skal skje innenfor gitte rammer av tid og kost. Hvorfor skulle vi slutte å jobbe sånn?

3 min
5. april 2022

Psykologisk trygghet i teamet: et samarbeid

Psykologisk trygghet er for å skape et arbeidsmiljø som gjør hver enkelt i stand til å yte sitt beste og ta gode avgjørelser. Dette er artikkel nummer tre i serien om psykologisk trygghet, og handler om hva teamet kan gjøre for å øke trygghet internt. Om du lurer på hva psykologisk trygghet er kan du ta en titt på den første bloggposten, og i artikkel nummer to finner du tips til hva du selv kan bidra med.

3 min
5. april 2022

Du kan gjøre andre tryggere!

Psykologisk trygghet er nødvendig for å skape et arbeidsmiljø som gjør hver enkelt i stand til å yte sitt beste og ta gode avgjørelser. Dette er artikkel nummer to i serien om psykologisk trygghet, og handler om hva du som teammedlem eller teamleder kan gjøre for å øke tryggheten i ditt team.

3 min
5. april 2022

Psykologisk trygghet: essensielt for autonome, smidige team

Arbeid i dag er i økende grad preget av kreativt og kunnskapsbasert arbeid. Hodene våre er nå vårt primære arbeidsverktøy. Det digitale skiftet og teknologiutvikling har gitt oss evnen til å skape idéer og løse problemer på en annen måte. Samtidig som teknologien har gitt mulighet for hurtige leveranser har også kravet om det vokst frem både for kommersielle og offentlige virksomheter.

Kim André / 2 min
1. april 2022

De tre Bukkene Bruse og Demotrollet

Hva skjer når Demotrollet plutselig dukker opp når Junior og Senior og hen i midten er på vei til demo for å tjene seg fete?!