Kantega SSO lanserer FlowDingo i samarbeid med Seibert Media
FlowDingo gjør det mulig for team å ordne oppgaver i en arbeidsflyt, og deretter få en visuell oversikt. Den hjelper Jira-brukere med å spore mylderet av avhengigheter mellom et problems oppgaver. Appen integrerer mange av funksjonene til et komplett prosjektstyringsverktøy, uten alt oppstyret. Rett i din Jira!
Tingenes tilstand
Du har endelig skrevet ned alle oppgavene som du har hatt i hodet. Du er fornøyd med at du og teamet ditt har identifisert og dokumentert hvert trinn i prosjektet, fullført til rett tid og under budsjett. Så begynner du å dele opp oppgavene og virkelig dykke inn. Det ser ut til at ting går rett på vei, men så ...
Team Blå kommer 1/3 på vei før de innser at de ikke kan fortsette, eller at de må gjøre store endringer. De er nemlig avhengig av at Team Grå blir ferdig med sine oppgaver. Men Team Grå kommer jo ingen vei fordi Team Rød ikke en gang har begynt på oppgavene som er avgjørende for flyten. Anarki!
En ny tilnærming
Tenk om det fantes bedre måter å håndtere oppgaver på i Jira. At det gikk an å opprette og tilordne oppgaver, og deretter definere rekkefølgen som disse oppgavene må fullføres i. En måte å håndtere avhengigheter på, se rekkefølgen på oppgaver i vid forstand, men likevel kunne innsnevre seg og fokusere på detaljer.
Det hadde vært noe.
Og nå er det noe.
Endre statusen til en oppgave og se den generelle fremdriften for oppgaveflyten på ett skjermbilde
Endre statusen til en oppgave og se den generelle fremdriften for oppgaveflyten på ett skjermbilde
Idééen til FlowDingo
Det startet med en Codegeist-innlevering fra 2022. Grunnutvikleren så et behov for en app som ville fungere innenfor en Jira-utgave for å visualisere og strukturere arbeidsflyten til oppgaver. Selv om Jira er et flott sak- og oppgavehåndteringsverktøy, er det ingen måte å oppnå dette på i seg selv. Det er opp til hver bruker. Noen ganger fungerer det, mange ganger ikke. Oppgaver i en liste viser ikke automatisk hvordan hver enkelt er korrelert med de andre. Hvilken går først, hvilke er neste, kan noen jobbes samtidig?
Dermed ble FlowDingo født.
Her er det beste med FlowDingo:
- Holder oversikt over oppgaver, og avhengighetene mellom alle oppgaver innenfor en spesifikk sak
- Bedre definisjon og visualisering av hvordan arbeidet ditt er strukturert
- Gir deg oversikt over oppgaver slik at du ikke går glipp av noe viktig
- Sørger for at oppgavene utføres i riktig rekkefølge
Malverk og mere til
I tillegg til å kunne definere dine egne oppgaveflyter, kommer appen med en håndfull maler basert på klassiske arbeidsflyter som hurtigreparasjoner, ferie- og forretningsreisegodkjenninger , blogginnlegg, varebestilling og mye mer. Oppgaveflyter kan vises horisontalt fra venstre til høyre, eller vertikalt fra topp til bunn.
En annen fin funksjon er den automatiserte fremdriftslinjen. Den lar alle enkelt vite hvor langt på vei de er mot ferdigstillelse. Mange prosjekter bli ganske omfattende, og da er det fint at FlowDingo har et zoomnivå som gjør det lett å se det store bildet.
Du kan enkelt legge til og fjerne trinnene i en oppgaveflyt med et museklikk. Start med en mal som oppfyller de fleste av kravene dine, og klikk deretter på "+" for å legge til oppgaver der det er nødvendig. Og for trinn som ikke brukes, klikker du bare på det trinnet og øverst til høyre, klikker du på "-" for å fjerne. Så enkelt er det!
Siden appen er integrert i Jira, kan du både se og endre statusen til en oppgave og hvem som er tildelt den. Du kan få en forenklet oversikt over oppgaveflyten, eller utvide den for å se hver minste detalj. Og hvis du senere finner ut at flyten ikke er nødvendig, kan du ganske enkelt fjerne den fra hvilken som helst oppgave.
Din egen oppgaveflyt med FlowDingo?
Hvis du har lest helt hit og du tenker at "oi dette hørtes litt lurt ut", så må du gjerne prøve FlowDingo! Appen er for øyeblikket gratis på Atlassian Marketplace. Du kan installere den i dag og komme i gang med en gang. Sjekk ut dokumentasjonen her for å lære mer.
Denne artikkelen er oversatt til norsk fra orginalteksten som ligger på Kantega SSO sine sider.