Hopp til hovedinnhold

Frokostmøte 24/1: Utforsk teknologiens grenser med transformer-modeller og OpenAI

Velkommen til lærerik frokost hos Kantega i Kanalveien den 24. januar 🥖☕

Det siste året har vi sett enorme fremskritt innen kunstig intelligens. Vi har fått AI-modeller som kan lage kunst, automatisere hjemmelekser og generere tekst med imponerende kvalitet. Du har sikkert hørt om, og kanskje prøvd, ChatGPT? Dette er løsninger som er basert på store maskinlæringsmodeller trent på større datasett enn noen gang tidligere.

For å dra nytte av disse modellene må vi tenke helt nytt rundt hvordan vi jobber med data og maskinlæring. Er din virksomhet oppdatert på denne utviklingen? Hva skal til for å henge med?

Vi vil demonstrere hvor denne teknologiutviklingen står nå, vise hvordan du selv kan eksperimentere og bygge erfaring med teknologien, og peke på nye utfordringer som oppstår ved bruk av store, pre-trente modeller.

Kjøreplan:

  • Hva er transformer-modeller, ved Jon Espen Ingvaldsen (Kantega)
  • Transkribering av tale og bruk av Whisper fra OpenAI, ved Njål Borch (Norce)
  • Etiske utfordringer rundt transformer-modeller, ved Nora Gjøen-Gjøsæter (Kantega)

Jon Espen Ingvaldsen er en nysgjerrig teknolog med akademiske røtter. Han er blant annet brennende engasjert innen fagfeltet big data. Nå er han, i tillegg til sjefskonsulent-rollen i Kantega, førsteamanuensis ved NorwAI (The Norwegian Research Center for AI Innovation), det største akademiske initiativ innen AI-forskning. Blant områdene senteret forsker på er sensorbaserte stordataanalyser, AI-produsert tekst og bilder og personifisering. Intervju med Jon Espen om bruk av AI.

Njål Borch er seniorforsker i Norce, et uavhengig forskningsinstitutt som driver forskning, utvikling og innovasjon på fremtidens bærekraftige løsninger innen energi, helse, klima, miljø, samfunn og teknologi.

Nora Gjøen-Gjøsæter er data scientist med bakgrunn som statistiker. Hun har høy teknisk kompetanse innen skyløsninger for stordata og infrastruktur for analyse. Hun kan forstå og sette seg inn i en modell fra både utviklerens, matematikerens og forretningsutviklerens perspektiv, og har dermed evnen til å forklare vanskelige ting på en enkel måte også for deg med en annen faglig bakgrunn. Et av Noras meningsfulle prosjekter.

Frokost serveres fra kl 0800. Det faglige programmet starter kl 0830.

Vi avslutter med en god og matnyttig diskusjon. Velkommen! 😊

👉 Meld deg på 👈