Hopp til hovedinnhold

Tips og triks / 3 minutter /

Spill og aktiviteter til lønningspilsen

Under korona har vi fått prøvd ut en rekke spill og andre digitale aktiviteter med stort hell. Her er Klantegas topp spill og aktiviteter til lønningspilsen, eller andre sosiale anledninger!

Lavterskel

I denne kategorien finner vi spill som enten er gratis, som kun krever nettleser/mobil eller hvor kun én av spillerne trenger å kjøpe spillet.

Among us

Spillet har tatt verden med storm og har blitt svært populært under pandemien. Det er en utrolig artig måte å bli kjent med kollegaene sine på, både på godt og vondt.

Det går ut på at man er et mannskap på et romskip som må løpe rundt og gjøre oppgaver, men det er en bedrager iblant oss (among us) som løper rundt og dreper mannskapet.

Ettersom man finner halvspiste kropper liggende og slenge rapporteres det og man diskuterer hvem som kan ha begått denne svært alvorlige forbrytelsen.

Spillet er gratis på telefon og koster om lag NOK 40 på PC eller Mac.

Man bør være 6-10 spillere.

Coverbilde av spillet Among us.

Skribbl.io

Skribbl.io er et enkelt tegnespill der man blir gitt et ord som man skal tegne, så er det opp til de andre deltakerne å gjette hva man tegner. Jo fortere man gjetter riktig, desto mer poeng får man. Det går på rundgang hvem som tegner, slik at alle får muligheten til å utrykke sin indre kunstner.

Spillet er gratis og spilles direkte i nettleseren.

For 2-12 spillere.

Coverbilde av tegnespillet Skribbl.io. Små figurer i ulike farger står på rekke, navnet "Skribbl.io" og en fargeblyant over.

Broken Picturephone

Broken Picturephone er også et lavterskel tegnespill som spilles rett i nettleseren. Mange kjenner det kanskje under navnet “Ryktet går”. Spillet går ut på at du enten får et ord du skal tegne, eller en tegning du skal sette ord på. Det er ingen poeng eller vinnere i denne utgaven av spillet, men det byr på noen artige misforståelser og kunstverk av meget varierende grad.

Jackbox

Jackbox Party Pack er en samling med party-spill, alt fra en helt umulig quiz til design av t-skorter til pekeleken. Enhver samling inneholder forskjellige spill, men noen av dem er nyere utgaver av de samme spillene. Spillet i seg selv koster om lag NOK 200, men det er kun én av spillerne som trenger å eie spillet. Man bruker nemlig telefonen sin til å spille med. Det varierer hvor mange spillere hvert enkeltspill kan ha, ofte 2-4, 2-6 eller 2-8. (Psst! Party Pack 3 og 7 er best!)

Coverbilde fra spillet Jackbox Party pack.

Paper Pirates

Paper Pirates er også av typen spill som Among Us hvor det er en bedrager som har sneket seg om bord i piratskipet deres. Kapteinen gir diverse ordre som fører skipet nærmere land dersom alle gjør dem. Noen vil derimot forsøke å sabotere ordrene. Det er opp til mannskapet å få spøkelset til å gå planken! Spillet koster rundt NOK 70, men trengs bare kjøpes av én person. Resten spiller gjennom en nettleser.

1 – 10 spillere.

Coverbilde fra spillet Paper pirates.

Litt høyere terskel

I denne kategorien finner vi spill som krever at alle kjøper spillet, eller hvor alle må betale deltakeravgift.

Digitale Escape Room

En annen ting vi har fått testet ut i Kantega er digitale Escape Room. Det finnes en rekke aktører som tilbyr slike spill, vi har (i skrivende stund) kun prøvd ett; The Pegasus Project. Escape Room går ut på å samle sammen en rekke spor og ledetråder for å løse et mysterie. Det varierer hvor mange spillere som anbefales, men er man 4 på ett lag er det et godt utgangspunkt. Melder man på flere lag kan man konkurrere om å få beste tid.

Grunnen til at det ligger under litt høyere terskel er at det krever litt mer organisering enn de tidligere nevnte spillene. Man ønsker gjerne også bindene påmelding ettersom det ofte koster pr. deltaker.

Coverbilde av spillet The Pegasus Project.

Minecraft

Minecraft er også et veldig populært spill blant kidsa som blant voksne. Med sitt relativt enkle premiss har Minecraft vokst til å bli ett av de mest spilte spillene i verden. Det fine med Minecraft er at det kan spilles på mange forskjellige måter. Det er et såkalt “sandbox”-spill som betyr at de som spiller selv velger hva de ønsker å gjøre. Liker du å løpe rundt og sloss mot monstre og utforske skumle huler, så kan du det. Liker du å bygge storslåtte bygninger og kunsteriske kreasjoner, så kan du det. Liker du best å gro store avlinger av korn, så kan du det.

Å åpne en Minecraft server som alle kan spille sammen på kan være en flott måte å bedrive teambuilding på (no pun intended).

Coverbilde av spillet Minecraft.

Det finnes en haug av forskjellige spill som kan være artige for sosiale sammenkomster. Dette var bare noen som vi har kost oss med.

Her er et par andre spill som kan være verdt å sjekke ut:

Gang Beasts, Human Fall Flat, Mario Kart, Valheim, GeoGuessr, Broforce, Ultimate Chicken Horse, Fall Guys, Moving Out.